ПОВОД ЗА ГОРДОСТ

Spread the love

На 09.04.2020г. в сайта на МОН беше публикуван списъкът на учениците, допуснати до националния кръг на олимпиадата по български език и литература. Макар и в условията на извънредно положение националната комисия извърши окончателно оценяване и разсекретяване на писмените работи, предложени от областните комисии за допускане до национален кръг, съгласно предварителния регламент. Все още не са известни резултатите на недопуснатите до национален кръг ученици, но публикуваната в сайта на МОН информация е повод за гордост от представянето на нашите ученици.

От групата VIII-X клас до национален кръг са допуснати само 24 ученици от цялата страна. От Бургас е класирана само една ученичка и това е Лора Ивайлова Банчева от Х „Е“ клас с преподавател г-жа Таня Христова.

От групата XI клас са допуснати 22 ученици и сред тях, за съжаление,  не попада нито един ученик от Бургаска област.

От групата XII клас са допуснати до национален кръг общо за страната 47 ученици. От тях 10 са от Бургас. И трима от тази десетка са зрелостници от нашата гимназия! Това са:

– Александър Данаилов Игнатов от XII „В“ клас с преподавател г-жа Елена Кирова;

– Радина Маринова Чачева от XII“Г“ клас с преподавател г-жа Ана Петрова  

– Натали Петева Тожарова от XII“Е“ клас с преподавател г-жа Дафина Атанасова.

 

И тримата дванайсетокласници са оценени с оценка Отличен 5.50!

Въпреки че поради извънредната ситуация националните кръгове на всички олимпиади са отменени, това в никакъв случай не омаловажава постигнатия успех. Поздравяваме учениците и техните учители, като им пожелаваме да не губят своята мотивация и  да продължават да работят все така ефективно и всеотдайно.

Браво, отличници!