Подготовка за дистанционно обучение

Spread the love

Здравейте колеги,

 

Както виждаме всички, обстановката заради коронавируса е динамична. Има реална възможност, грипната ваканция да продължи и в тази връзка искаме да видим каква готовност имаме за да предложим ДО /дистанционно обучение/ на нашите ученици.

 

Предлагам, тук на този файл, където всички могат да пишат, всеки от нас да напише по какъв начин може дистанционно да комуникира с учениците, да има задава учебен материал за усвояване, да получава обратна връзка с домашни работи и въпроси от учениците…. Моля всеки да пише на мястото до неговото име и само да чете написаното от останалите.

 

Целта ни е по този начин да обменим идеи за ДО и когато всеки е написал как ще процедира с отделните класове, където преподава, да можем да подготвим съобщение за всеки клас с информация как ще работят дистанционно по всеки от учебните предмети.

 

Ето и възможностите, които виждам, съзнавам че не са единствените възможни.

  • Използване на платформата Мудъл – https://gre-obuchenie.com/ Има колеги, които имат курсове там, на всеки, който пожелае, може да му бъде създаден такъв.
  • Използване на Google classroom – почти всички колеги от иновацията имаха такива курсове и биха могли да предадат своя опит.
  • Групи в социалните мрежи – знам, че класовете имат такива и някои колеги ги използват.
  • Връзка по електронната поща – в този случай трябва да се уверите, че имате електронните адреси на учениците и че те ги използват.

Линкът за редактиране е изпратен в група във фейсбук месинджъра.