Нови книгоубежища за любители на литературата

Spread the love

Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“ – Модул „Съвременна среда за качествено обучение по хуманитарни науки, изкуства и спорт“

Нови  книгоубежища  за любители на литературата

Програмата за обновяване на училищната библиотека и създаване на кътове за четене, по която работим от началото на тази учебна година, ни позволи не само да освежим интериора на училищната библиотека, но и да създадем още няколко места за четене, които да могат да се ползват не само по време на часовете. Новите кътове за четене в библиотеката, френския център, кабинета по английски език и фоайето на първия етаж  са вече на разположение на всички. 

Освен това, със средствата от проекта бяха закупени и много книги на всички изучавани езици, както и много езикови игри за развиване на въображението, уменията за четене, творческо писане и критично мислене. Една от най-важните ни цели е да превърнем четенето на художествена литература  и творческото писане в удоволствие за всички.

Дейностите по проекта (ТУК) започнаха през месец септември, още преди да сме получили финансиране – проведохме интегрирани уроци на всички изучавани езици в 12 клас, участвахме заедно в инициативите на Ученическия съвет за Деня на четенето, създадохме интерактивни разкази и задачи за четене по формата на интерактивни коледни календари, проучихме кои са книгите, за които сме благодарни (ТУК) и зашо са ни любими.

Сега вече имаме на разположение много повече ресурси за организиране на вълнуващи срещи в света на книгите и въображението. Част от книгите ще можете да заемате, а останалите ще можете да ползвате в удобните места за четене в библиотеката или кабинетите по френски и английски език. Освен това ще можете да организирате и участвате в разнообразни събития, игри и творчески състезания и предизвикателства по четене и писане, както и да работите  по проекти, свързани с литературата и културата на изучаваните народи. Ще имате възможност и за създаване на читателски клубове по интереси, срещи с млади автори, размяна на книги, списания и идеи. 

Надяваме се, че с помощта на всички учители и ученици, усилията ни няма да останат напразни и ще можем заедно да осъществим още много интересни инициативи. (ТУК

Нека споделим любовта си към художествената литература и творческото писане!

Нина Патерсън

 от името на всички колеги, които помогнаха за осъществяването на проекта, 

с огромна благодарност за ентусиазма, чувството за хумор и положения труд