Приз за първо място от Еко-ускорител

Spread the love

Седмицата на предприемачеството стартира с иновационен лагер  ,,Еко-ускорител,, за решаване на глобалните и локални екологични проблеми, които адресират с проблема за пластмасовите отпадъци. Домакин на събитието бе “Junior Achievement- Bulgaria”.

Отборът на Бургас от ПГРЕ – Г.С. Раковски, X „г“ с участници Ния Обретенова, Ния Славова и Валерия Праматарова, с ментор доц. д-р Виляна Русева (учител в гимназията и преподавател от БСУ), взе призовото първо място за иновативна идея, измежду петнадесет отбора от цялата страна (в т.ч. София, Русе, Варна, Елин Пелин, Кърджали, Сливен). Призът дава възможност за участие в надпревара за награден фонд от 6 000 лв.

По време на своя предприемачески лагер, учениците посетиха  едно от най-мащабните споделени пространства за работа в България – „Work and Share” – град София. Там те се запознаха с този съвременен вид предприемаческа дейност и стратегическото и развитие.

Седмицата на предприемачеството продължава на 15 ноември, където от 11.00 ч. в зала 207, Бургаски свободен университет за поредна година ще посрещне участници от ПГРЕ „Г.С.Раковски“Бургас Ще се проведе както състезание за иновативни идеи на млади предприемачи, така и представяне на екипа в европейската инициатива Plastic Pirates – Go Europe и еко-акселератора на JA Bulgaria

 

Участници са Niya Obretenova, Niya Slavova, Валерия Праматарова от ПГРЕ „Г. С. Раковски“ – Бургас, ментор доц.Vilyana Ruseva, с подкрепата на проф. Milen Baltov и Бургаски свободен университет