Онлайн училищен вестник на френски език

Spread the love

Младите франкофони на Гимназия „Раковски” ще имат удоволствието да се насладят на онлайн училищен вестник на френски език , създаден по идея на Десислава Джингарска от 12 а клас, която е влюбена в езика и не пропуска възможност да показва красотата и значимостта му.
Дванадесетокласничката участва в Клуб “Les défis de la langue française” и решава да съдаде вестника ,предизвиквайки себе си и останалите ученици , изучаващи френски език, надявайки се да намери последователи сред тях.
Ето какво споделя Деси:
“Здравейте! Аз съм Десислава Джингарска, ученичка от 12a клас , профил френски език. Благодарение на подкрепата на г-жа Якимова и съучениците ми , създадох училищен онлайн вестник на име “Chocolat”. Chocolat е изцяло на френски, защото има за цел не само да съобщава училищни новини и интересни теми, но също и да вдъхновява учениците , изучаващи този красив език непрекъснато да се развиват и подобрят нивото си , участвайки със свои рубрики по желание. Силно се надявам идеята за вестника да достигне и ентусиазира повече ученици и учители! А защо реших да го нарека Chocolat”…можете да прочетете в самия вестник” – https://chocolatdepgre.wordpress.com/cest-quoi-le-journal-chocolat/

Деси очаква своите сътрудници и съмишленици с които заедно да обогатяват
информацията и да развиват тази прекрасна идея.Как да се свържете с нея?
e-mail: chocolat.pgre@gmail.com
instagram: @chocolatpgre #chocolat, #français, #journal, #pgre