Националния кръг на олимпиадата по италиански език

Spread the love

ПГРЕ „Г.С.Раковски“ – гр. Бургас – домакин на националния кръг на олимпиадата по италиански език

 На 17.03.2023 г.  и 18.03.2023 г. Профилирана гимназия за романски езици „Г.С.Раковски“- гр.Бургас бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по италиански език.

В последния кръг взеха участие 93 ученици от 8 училища от страната.

Те бяха посрещнати от учениците от нашата гимназия, които ги поздравиха с концертна програма  в зала „Георги Баев“ на КЦ „Морско казино“ . В концерта взеха участие  и ученици от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“, които ни очароваха с виртуозните си изпълнения на цигулка, китара и обой. Госпожа Радостина Георгиева – Директор на ПГРЕ „Г.С.Раковски“- гр.Бургас поздрави гостите с добре дошли в нашия град и отправи своите пожелания за отлично представяне на този важен кръг от олимпиадата. Госпожа Жанета Димитрова – старши експерт по чужд език и по майчин език в РУО – Бургас, прочете от името на г-жа Петя Петрова – Началник на РУО – Бургас, поздравителен адрес към всички участници и техните преподаватели.

Очакваме с нетърпение резултатите от финалния кръг и се надяваме на отлично представяне на учениците от нашата гимназия. Ето и техните имена:

Велизара Калоянова Карайотова – 8.клас

Виктория Любомирова Мерджанова – 8.клас

Ралица Танева Иванова – 8.клас

Габриела Звездомирова Гатева – 8.клас

Християна Кирчева Ходулова – 9.клас

Диана Сашева Петрова – 11. клас

Мануел Петров Петров – 11.клас

Поздравяваме и нашите колеги по италиански език – г-жа Елисавета Стайкова, г-жа Златина Меранзова и г-жа Росица Димитрова за техния професионализъм и отдаденост на работата с талантливите ни ученици.