УМЕНИЯ НА БЪДЕЩЕТО

Spread the love

На 18 февруари 2023г. предприемачите от 9.г клас и техният преподавател по предприемачество г-жа Виляна Русева участваха в интересно събитие, организирано от Международния младежки център – Бургас в експозиционен център Флора. На семинара четирима гост-лектори с дългогодишен професионален опит в IT сферата споделиха своя опит и интересни идеи за успешна професионална реализация.

В модула „Преговаряй като ФБР“ Мариян Иванов – педагог на бъдещето и  предприемач в областта на цифровата трансформация – запозна присъстващите с изкуството на преговорите, как да общуваме ефективно, как да се справяме с трудни ситуации и как да сключваме сделки. Освен това включи практически съвети и стратегии от бившия преговарящ за заложници на ФБР Крис Вос. И за да стане още по – интригуващо, в историята бяха намесени Христофор Колумб, Кубинската криза и дипломатическите мисии на Константин-Кирил Философ.

В модула „Токсични хора? Това е лесно“ Милена Георгиева –  софтуерен разработчик и успешен мениджър в няколко професионални направления – разкри как да неутрализираме негативното влияние и как да изградим стратегия за противодействеие на трудни за общуване хора.

В модула „Как да станеш изпълнителен директор“ Николай Ненов – мениджър в IT индустрията – разкри в няколко стъпки как да се доближите до успеха на предприемачи като Стийв Джобс, Джеф Безос и Илън Мъск.

В последния модул „Основи на блокчейна“  Иван Лефтеров – мениджър в корпоративната IT индустрия – представи технологията блокчейн, която завладява ума на прогресивните и търсещите.

Учениците активно се включиха в дискусиите и игрите на теми, свързани с кариерно израстване, начини за справяне с междуличностни конфликти и новите финансови инструменти.