Коледа в ПГРЕ „Г. С. Раковски“

Spread the love

Учениците от Ученическия парламент на гимназията за поредна година взеха  решение да  проявят съпричастност към деца и възрастни в нужда като стартираха две благотворителни коледни инициативи. Те се включиха  в кампанията на Община Бургас „Подари от сърце“ чрез набиране на средства в класовете си за закупуване на подаръци за техни връстници от социални домове и институции. Учениците от 20 класа събраха сумата от 1642 лева. Най-много средства дариха учениците от 11 Ж клас – 215 лева, а випускът с най-голям принос е 8 клас  – 528 лева. Още два класа – 11.Г и 10.Д се организираха самостоятелно и също подкрепиха кампанията. Психологът на гимназията г-жа Мишинова и председателят на ученическият парламент Веселина Радиева се свързаха с Центъра за обществена подкрепа „Филип Кутев“ и неговия директор Даниела Христова и запазиха всичките 24 „сърца“ с желанията на децата, ползващи социалните услуги на центъра. Веселина Радиева и Александра Иванова от 11. Ж , Наталия Георгиева от 9. Ж, Ния Обретенова и София Диомова от 9. Г се превърнаха в Дядо Коледа и неговите джуджета и успяха за няколко дни да открият всички желани от децата предмети и да ги опаковат красиво. На 12 декември подаръците бяха занесени в ЦОП „Филип Кутев“ с любезното съдействие на Мартин Богдев от 10. В клас, който осигури транспорта от училище. Учениците бяха посрещнати топло от целия екип на Центъра за обществена подкрепа и получиха благодарствен адрес за своя мил жест. Директорът на ЦОП госпожа Даниела Христова ги разведе из помещенията и им разказа за социалните услуги, които се предлагат на деца и семейства.

Другата инициатива на ученическия парламент беше организацията на Коледен базар, която се осъществи в периода 12-13 декември 2022 година. Включиха се много ученици от различни класове с приготвени от тях вкусни лакомства от българската, френската, италианската и испанската кухни и ръчно изготвени картички и предмети. Общата сума от двете инициативи в касата на Ученическия парламент след приспадане на разходите за закупуване и опаковане на подаръците е 1574 лв. Предстои на свое заседание учениците да решат на коя от обявените кампании за набиране на средства за лечение на болни хора от Бургас да дарят средствата.

Ръководството на училището изказва своята искрена благодарност към всички ученици, които отвориха сърцата си и се включиха според възможностите си в тези благотворителни каузи. Вие ни показахте, че доброто е заразно и коледните традиции в ПГРЕ „Г. С. Раковски“ ще продължат.

Желаем ви весели празници в топлината и уюта на вашите семейства!

Малко споделени мигове може да видите във видеото на Влади Стоев /8.А/:

https://www.youtube.com/watch?v=5w87mra-XMA

Линк към публикацията на ЦОП „Филип Кутев“ :

https://www.facebook.com/cop.burgas.1/posts/pfbid02zLd219n3yRh94wx4yKTwXC16kyZvedzF5RzgAXTb7mKk8Zxz5EFj98BXuj2aG5nTl?notif_id=1670868183096668&notif_t=tagged_with_story&ref=notif