По стъпките на приятелството … в царството на странджанската зеленика

Spread the love

Учениците от 8 В клас с класен ръководител г-жа Ваня Габровска организираха поход с учебна цел в Странджа планина през м.май. Ето техните впечатления, запечатани в думи и снимки:

Само след час път с автобус от Бургас и вече навлизаме в гората – готови за нашето приключение, което ни донесе много положителни емоции и ни накара да се потопим в различна атмосфера. Единствено през месец май в Странджа бихме могли да се насладим на красотата на цъфналата зеленика и нейните лилави цветове и нямахме търпение да я видим.

Първа спирка беше село Кондолово, където е сниман известният български филм с Тодор Колев “Господин за един ден”. Селото е със запазена автентична архитектура и е притегателно място за разходки и отдих. От там поехме по пътека В царството на Зелениката, водени от Владимир Димитров – директор на сдружение “Зелена Странджа”. Научихме много интересни факти за растителността и горските обитатели … дори и на френски.  Маршрутът беше лесен, но вървяхме дълго – 11 километра. Всички останахме без думи пред красотата на цъфналата зеленика, която може да се наблюдава по целия маршрут.

Втора спирка беше екопътека Марина река, спуснахме се по пътеката, а в края ни посрещна горската класна стая, която е разположена близо до брега на Марина река и е сгушена във висока букова гора.

Беше един незабравим, приятен и много зареждащ ден в царството на зелениката!