ПГРЕ „Г. С. Раковски“ отбеляза Международната седмицата на предприемачеството

Spread the love

На 18.11.2020  ПГРЕ “Г.С.Раковски“ за пети пореден път се включи в отбелязване на Международната седмицата на предприемачеството по инициатива на Джуниър Ачийвмънт.

Ученици от 11 и 12 класове разпределени в пет отбора взеха участие в Онлайн състезание за предприемачески идеи. Задачата, която получиха бе да създадат развиваща игра от рециклирани материали. В оспорваната надпревара на идеи победител стана отбор Еколенд  от 12д клас. Отборите бяха оценявани от компетентно жури в състав: Госпожа Мина Стаматова –преподавател по  Икономика и финанси в Търговска гимназия град Бугас, ръководител на Клуб по предприемачество и представител на Джуниър Ъчийвмънт; госпожа Екатерина Харалампиева – заместник-директор на СУ“Кирил и Методий“ – град Бургас  и ръководител на Клуб по предприемачество и госпожа Калинка Мишинова – училищен психолог, кариерен консултант и ментор на учениците по предприемачество.

Два екипа ученици от 12 а клас представиха  интервюта с предприемачи, които ги вдъхновяват.

Гости на събитието бяха:  Антония Месерджиева – Регионален координатор към „Hope and Homes for Children- клон България” и консултант по Кариерно ориентиране с дългогодишен опит, Евгения Месерджиева – възпитаник на нашата гимназия, психолог и кариерен консултант,

Красимира Тодорова и Таня Стоянова – представители на Обществения съвет към гимназията, преподаватели и ученици.

Състезанието бе организирано  от Катя Иванова – старши учител по Философия и ръководството на гимназията.

The gallery was not found!