УЧЕНИЧЕСКИЯТ СЪВЕТ при ПГРЕ „Г. С. РАКОВСКИ“ – БУРГАС С НОВА НЕСТАНДАРТНА ИНИЦИАТИВА НА 24 МАЙ

Spread the love

24 май 2020 година. Випуск 2020. Дори и да не го осъзнаваме сега, ние пишем история! Никога не сме си представяли, че последните ни ученически мигове ще преминат по този начин. Последните месеци са време за равносметка. За благодарност. За съжаление. Време, в което да излеем болката си, на която ще се надсмиваме след години, и да споделим чувството ни за незначимост.. Да повярваме, че дори и хората, с които не си говорехме, могат да ни бъдат ближни и да оставят празно място в сърцата ни, когато си тръгнат. Така силно искаме да върнем времето назад, да усетим всеки един ден в училище, който ни се струваше като гърч от суровата жестокост на младия ученически живот… и сляпо вярвахме, че дните след него ще са най- прекрасните! Хиляди мисли в главите ни, които искаме да споделим с всеки, и сме готови да го направим,  но после като че ли тихо убиваме това желание просто защото се опитваме напразно да се уверим, че вече сме големи и емоциите не ни влияят. Главите ни са пълни със спомени на разочарования и успехи, които си обещаваме, че символично ще си спомняме и полеем, когато “Пак ще се срещнем след 10 години..” Животът е пред нас! Превъртяхме играта! Пораснахме! Това искахме, нали?

Със сигурност след години ще разказваме гордо нашите спомени от абитуриентските моменти. Оказва се, че на фона на ситуацията, която тресе така яростно света, ние получаваме възможност да отбележим нашето завършване в един доста по- голям период от време! “Автомобилна манифестация” е шествието, което даде началото на този период! Спазвайки всички полицейски и епидемични изисквания, ние показахме, че сме отговорни и загрижени един към друг млади хора, готови да се приспособяват към всяка ситуация и под всякакви условия! 24 май 2020 година ще остане денят, в който бяхме истински заедно! Борещи се, неотказващи се и вярващи, че сплотени, можем да постигнем всичко по най- правилния начин! Както показахме невероятното си качество да бъдем добри и човечни през декември 2019 година, когато отново заедно направихме “Благотворителен коледен концерт и базар” в помощ на дете без финансови възможности.

Чувствам се длъжен да благодаря на всеки един, който е помогнал за осъществяването на идеите, които се родиха през последната учебна година от ученическия съвет в нашата гимназия! Било то чрез морална подкрепа или активни действия, всеки трябва да се чувства удовлетворен от себе си, че е успял да даде нещо на друг, без да очаква каквото и да е в замяна. “Съединението прави силата.” Нека запазим човечността и подкрепата и ги носим с нас по пътя на живота! За да ги раздаваме. Защото добротата е по- силна зараза от всеки вирус! На добър час, випуск 2020!

                                                                                    Живко ЖЕКОВ – Председател на УС