ГРИЖА ЗА ПСИХИЧНОТО ЗДРАВЕ

Spread the love

Скъпи ученици, родители, колеги,

 Предстои ни период на дълго самоизолиране вкъщи поради създалата се ситуация с пандемията COVID-19. Това е изпитание за нашата психика, поради това, че се променя изцяло начина, по който е бил организиран живота ни преди това. Представям на вашето внимание един материал с общи указания как да се грижим за психичното си здраве и това на децата ни в условията на криза. Материалът е изготвен от колеги от цялата страна на базата на препоръки на водещи психологически асоциации.

Като психолог в ПГРЕ „Г.- С. Раковски” и член на Националната мобилна група за психологическа подкрепа към Министерство на образованието, оставам изцяло на разположение за всички вас за индивидуално консултиране по телефон: 0887561937 /има Viber, WhatsApp и Messenger/ в часовия диапазон 9.00 – 15.00.

Приканвам учениците от ПГРЕ „Г. С. Раковски” да се  присъединят към фейсбук групата „Открий своя потенциал”, в която ще публикувам актуална информация, свързана с процеса на учене в онлайн-среда, начини за справяне с определени състояния, като и за  различни възможности за развитие на умения и компетенции, необходими за успешна реализация при новите условия, в които сме поставени.

Ето и линк към групата „Открий своя потенциал”: https://www.facebook.com/groups/423434044950942/

Бъдете здрави!

С уважение: Калинка Мишинова – училищен психолог

 

Съвети в помощ и грижа за психичното здраве