“Деца помагат на деца”

Spread the love

Ученическият съвет към Профилирана гимназия за романски езици “Г. С. Раковски” в Бургас, организира на 17 декември от 12.00часа, благотворителен коледен концерт и базар. Събитието ще е под надслов “Деца помагат на деца”.

В своеобразно коледно градче в двора на училището ще има изградена сцена, шатри с базари за храна, организирани игри и занимания, весела коледна програма. Освен чрез финансови средства, желаещите могат да дарят играчки, нови или стари, но запазени.

Инициативата ще се разпространява в социалните мрежи с хаштаг #PGREPOMAGA, като тя е подкрепена и от Община Бургас, Младежки културен център, Български червен кръст. По време на мероприятието ще има поставени кутии за събиране на дарения. Всички ученици ще се включат активно в даряването, програмата, както и в организационните дейности.

Предвидена е и богата музикална програма в която ще се включат танцов състав, няколко бивши възпитаници на гимназията, ученици от други гимназии, училищен хор, който ще изпълни песни на различните изучавани езици, съответно френски, испански, италиански, английски, разбира се и български.

Събраните средства ще бъдат насочени към деца в неравностойно положение. Група от доброволци ще помогнат за ремонтирането на част от техните жилища и осигуряването на необходимите мебели и домакински уреди.

„Нашата мотивация е провокирана от чувството ни за съпричастност и подкрепа, от усилията ни, преди всичко, да докажем, че трябва да бъдем Човеци, както и наближаващите светли празници, на които всяко дете заслужава да бъде подкрепяно и обичано. Искрено се надяваме да мотивираме младите хора, не само в нашето училище, не само в нашия град Бургас, но и в цялата страна- да бъдат активни граждани и социално ангажирани хора. Искаме инициативата ни да бъде възприета като начало на традиция, свързваща хората, която има за цел да обедини малки и големи в името на доброто. Дано успеем да предизвикаме топла вълна от емоции и най- вече да видим усмивките по лицата на децата!“, казват организаторите на събитието.