БАЗАР НА ПРОФЕСИИТЕ

Spread the love

На 23.11.2019г. в сградата на ОУ „Елин Пелин“ – Бургас се проведе информационен форум „Базар на професиите“. Събитието беше организирано от ЦПЛР – Бургас със съдействието на Община Бургас. Целта беше да се информират своевременно учениците от шести и седми клас, както и техните родители, за възможностите, които предлагат бургаските училища за продължаване на образованието след завършен седми клас.

ПГРЕ „Г. С. Раковски“ беше представена на форума от дванайсетокласниците Живко Жеков и Йоана Йосифова. Те бяха подготвили обстойна презентация на възможностите, които дава нашата гимназия за развитие и изява на всеки ученик. Със завидно търпение и компетентност двамата зрелостници отговаряха на въпросите на малките ученици и техните родители относно кандидатстването в ПГРЕ и разнообразието на училищния живот. Рекламният щанд на ПГРЕ не успя да събере всички сертификати, грамоти и награди, които са заслужено признание на приноса на нашите ученици и учители за развитието на образователното дело в Бургас и страната.

Ръководството на гимназията благодари на Йоана и Живко за положените усилия и времето, което посветиха да популяризират многобройните възможности, които всеки ученик в ПГРЕ получава за разгръщане на личния си потенциал.