Поздрав за новата учебна година!

Spread the love

Скъпи колеги, родители и ученици,

Ето ни отново заедно на прага на поредната нова учебна година. Прекрачването на този праг отваря пред всички нас нов хоризонт. Този хоризонт привлича, но и плаши. Всеки се пита: това ли е вярната посока, ще имам ли сили да извървя пътя, струва ли си усилията поставената цел, какъв е смисълът на всичко, което правим… Безбройни са въпросите и това е чудесно. Защото точно търсенето на отговори гарантира развитие. А ние сме тук, за да се развиваме, за да градим в настоящето основите на едно по-добро бъдеще. Ние, учителите и родителите, сме фундаментът на настоящето, а нашите ученици и деца, са желаното бъдеще. От това, което им даваме днес, на което ги учим в дома и в училище, зависи в какъв свят ще живеем утре.

Та нали светът, това сме всички ние? Каквито сме ние – такъв е и светът.

Скъпи ученици, ние – вашите учители и родители – сме тук, за да ви помогнем и подкрепим в трудния път към себепознанието и себеутвърждаването. Не забравяйте, че най-скъпата „стока“ в живота е времето! Не го пропилявайте, а изживявайте всеки миг пълноценно и смислено. Само така ще се почувствате удовлетворени и щастливи.

Скъпи учители и родители, не губете вярата в потенциала на своите деца. Да, те не са като нас и никога няма да бъдат. Те са по-добрата версия, на която трябва да дадем шанс да се развие и да разгърне своите възможности за градеж.

Днес националният химн ни напомня, че сме българи. Европейският флаг разширява кръгозора ни, а училището ще ни приюти – в голяма степен обновено – за да ни даде не само поредната порция знания, но и най-важните житейски уроци – да бъдем достойни хора, съграждащи един по-цивилизован свят.

Успешна и пълноценна учебна година на всички!

От ръководството на ПГРЕ