„Разкази под радара”/“Stories under the radar”

Spread the love

Отровни коктейли, роботи в училище, вълшебни влакове оживяват на страниците на новата книга “Stories under the radar” (Балтика-2002). Плод на фантазията на ученици от класовете с изучаване на испански и английски език, випуск 2019, на гимназията за романски езици в Бургас, тя съдържа 15 кратки разказа, свързани с предизвикателствата на съвременния свят – технологиите, миграцията, липсата на толерантност, трудностите в общуването и много други.

Проектът започна в началото на 2018 година благодарение на инициативата на нашата учителка по английски език, която успя да ни зарази с любовта си към литературата и писането. За няколко месеца съчинихме, написахме, редактирахме, илюстрирахме, а накрая всички с общи усилия набрахме и по-голямата част от средствата, необходими за издаването на произведението ни чрез няколко благотворителни базара. Целта ни като  създатели е не само да разпространим идеите си, но и да дадем възможност и начален тласък на следващия випуск от млади писатели да се изяви.

Това е перфектната книга за някой дъждовен неделен следобед, в който да се свиете на топло с чаша чай и да се потопите в един свят на неочаквани обрати и футуристични сюжети, които опасно много се доближават до нашата действителност.

Руфина Калоянова, от името на авторите