СЕДМИЦА НА ИСПАНСКАТА И ЛАТИНОАМЕРИКАНСКА КУЛТУРА В ПГРЕ “ Г. С. Раковски „

Spread the love

От понеделник / 4.06. 2018 / до петък /8.06.2018/ в  ПГРЕ „Г.С.Раковски “ се проведе  седмица, посветена на испанската и латиноамериканска култура.

Бяха организирани разнообразни мероприятия, в които учениците от паралелките с изучаване на испански език, се включиха с желание и ентусиазъм.

Началото беше поставено с  Кулинарен празник, а участниците  приготвиха вкусни ястия от Испания и Латинска Америка – паеля, тортиля, тапас, гаспачо, буритос …..

Във вторник учениците и преподавателите от гимназията имаха удоволствието да се насладят на Фотоизложба, свързана с испанската и латиноамериканска култура, подготвена от техните съученици от испанските паралелки със снимки от техни пътувания.

В сряда  учениците се включиха масово в поредното мероприятие – Виртуална разходка из Бургас. На него те влязоха в ролята на журналисти интервюиращи гражданите на Бургас, задавайки им различни въпроси ,свързани както с Испания и Латинска Америка така и с ПГРЕ „Г.С.Раковски „.В четвъртък  във физкултурния салон на училището се организираха уроци по испански и латиноамерикански танци, а в петък беше кулминацията на седмицата – Концерт с който се закри седмицата, посветена на испанската и латиноамериканска култура.

На концерта имаше много песни, модерни танци, фламенко. Виктория Желязкова от 10г клас прочете поемата  и разказа си, с които участва в конкурс, организиран от Посолството на Кралство Испания, а учениците от театралната трупа представиха част от пиесата си, с която се представиха на ежегодния фестивал за испански театър и с която спечелиха две награди – за най- добър второстепенен актьор и за най- добро произношение. Мажоретният състав от 8д клас, както и Любомира Сакалиева от 9д , Теодора Иванова от 9г  и Анна Койчева от 10д клас обраха овациите на публиката със своите песни и танци.

През цялата седмица в залата за тържества се прожектираха испански и латиноамерикански филми, любезно предоставени от Институт Сервантес.