ОТЛИЧНИ ПОСТИЖЕНИЯ НА ОЛИМПИАДАТА ПО ФРЕНСКИ ЕЗИК

Spread the love

Поздравления за нашите ученици, които се представиха достойно на проведения през месец април в град Кърджали НАЦИОНАЛЕН КРЪГ на олимпиадата по ФРЕНСКИ ЕЗИК! От явилите се 12 ученици от всички випуски на френските паралелки към ПГРЕ „Г.С.Раковски”, изключителни са постиженията на бъдещите ни абитуриенти!

Един месец преди да завършат средното си образование, момичетата и момчетата от 12-ти клас за пореден път доказаха своите умения и езиков талант на това последно за тях ученическо състезание!

Националната комисия към МОН определи следните ученици от ПГРЕ „Г.С.Раковски”-гр.Бургас, които получават отлични оценки:

Никола Димитров Овалов – 12 Б клас, редовен участник във всички франкофонски дейности и мероприятия, организирани от френския културен институт и ПГРЕ „Г.С.Раковски”, ЛАУРЕАТ от конкурса по превод на поезия на издателство „Колибри”-2016г.  – ОТЛИЧЕН 5.75

Веселина Красимирова Василева – 12 В клас, участничка в международната олимпиада по френски език в Ловеч-2016г., класирана на ПЪРВО МЯСТО на миналогодишната национална олимпиада по френски език – ОТЛИЧЕН 5.75

Димитър Пламенов Капралев – 12 В клас ОТЛИЧЕН 5.75

Карина Емилова Шаламанова – 12 Б клас – ОТЛИЧЕН 5.50

А ето и останалите класирани:

ПАВЕЛ СТОЯНОВ ДИЧЕВ – 8 кл – 88т.

АЛЕКСАНДРА ДЖЕЙН ПАТЕРСЪН – 9 кл – 88.5 т.

ЖИВКО ЛЮБКОВ ЖЕКОВ – 9 кл – 86.5 т.

ДЕСИСЛАВА АТАНАСОВА ЧАПАРОВА 10 кл – 82.5 т.

НЕСТЕЛ АХМЕД ТОКМАК – 10 кл – 63 т.

СИМОНА СТОЯНОВА  – 11 кл – 74 т.

МАРИЯ ЖИВКОВА АНДРЕЕВА – 11 кл – 66 т.

ИСМИГЮЛ НЕРМИНОВА ХАЛИЛОВА – 11 кл – 65т.

Вашите резултати, доказателство за сериозната ви подготовка, старание и амбиция през годините, за вашата любов към френския език и култура са повод за гордост и респект към труда на вашите преподаватели!