Благотворителност

Spread the love

 Благотворителността е една от най-хуманните и смислени дейности, с които се занимават хората по света. Благодарение на благотворителността се спасяват човешки животи, дава се здраве, надежда и шанс за по-добро бъдеще на изпаднали в нужда хора. Благотворителността е символ на най-висши човешки качества – милосърдието и добротата. Тя е жест, чрез който се различаваме от първичното и показваме, че хората може да общуваме градивно и се стремим към духовно извисяване.
В рамките на един месец учениците на гимназията, чрез различни акции събраха сумата: 2 266, 27 лева.
От проекта „Жълти стотинки” или Деца помагат на деца бяха събрани и отчетени 1536, 33 лева.
От Коледният благотворителен базар сумата е 527, 25 лева. Те ще се предоставят на нуждаещо се лице или организация, с решение на Ученическия съвет.
От продадени изделия на Дневен център „Свети Николай Чудотворец” – сумата е 139, 30 лева.
От „кутиите” за Хитрино – сумата е 63, 39 лева.
Благотворителността е неувяхващо цвете. Всеки благороден жест, направен за конкретен човек или кауза, даряват щастие и дават смисъл. Възможностите за благотворителност са различни, важно е човекът, който е готов да стане благодетел, да е воден от вътрешната си чистота и потребност да помага. Дори минималната подкрепа отново е израз на отговорност и разбиране на идеята да твориш благо. Тя е култура и осмисля живота и съществуването ни.
Благодарим на всички, които се включиха в благотворителните инициативи. Надяваме се, това да се превърне  в ежедневно поведение на възпитаниците на гимназията.
Клуб: Общуване и толерантност