Бургас събира пластмасови капачки за нов кувьоз в болницата

Spread the love

Уважаеми ученици, нека всеки от Вас, който има желание се включи в тази инициатива. Капачките се събират ежедневно от ученици от 8д клас и се съхраняват в кабинета по БЕЛ –при г-жа Н. Железчева.

Благодарим Ви!

Прилагаме и линк, където да разберете повече за кампанията на МБАЛ – Бургас.

Бургаската болница стартира кампания за събиране на средства, с които да бъде закупен модерен кувьоз за Отделението по неонатология.

Вместо пари обаче, желаещите да подкрепят инициативата, трябва да предадат пластмасови капачки. Интересното в случая е, че идеята за благородното дело, не е само на медицинския персонал в болницата, а и на отделни групи от бургазлии, които независимо едни от други са решили да направят дарение.

Едни от организаторите на кампанията са учениците от специалност „Парково строителство и озеленяване” в Строителния техникум.  Те са успели да привлекат към каузата всички свои съученици и до момента са съберали един чувал с капачки, които са предали на УМБАЛ-Бургас.

За закупуването на апаратурата обаче ще са нужни няколко тона вторични суровини.

„Цените за един модерен кувьоз започват от 10 000 лв., а за 1 тон капачки се плащат между 500 и 600 лв. В момента болницата разполага с над 15 кувьоза, но проблемът е в това, че те се амортизират и се налага непрекъснато обновяване на тази апаратура. Повечето от кувьозите в Отделението са може би от 1996 г.”, заяви д-р Стиляна Томова, началник на Неонатологията в УМБАЛ-Бургас.

До момента интерес към инициативата са проявили още ОУ „Антон Страшимиров Бургас”, СОУ „Константин Преславски”, Професионалната гимназия по туризъм, както и много граждани на Бургас.

Всеки, който желае да се включи в благотворителната кампания, може да оставя събраните капачки на входа при охраната в Новия корпус.

 http://burgas-reporter.com/articles/1720