Фото изложба постави началото на изучаването на португалски език в Бургас

Spread the love

Вчера в Залата на Регионална библиотека „Пейо Яворов“ – Бургас бяха представени изложбата „Конкретно Лисабон” на Елисавета Иванова, предоставена от Културния центът „Камойнш“ към Португалското посолство и плакати от Бразилия от Бразилското посолоство. Събитието бе по повод предстоящото изучаване на португалски език като свободно избираем предмет в бургаските училища ГРЕ „Г.С.Раковски“ и ГПАЕ „Гео Милев“.
На откриването присъстваха посланикът на Португалия Н.Пр. Луиш Алмейда Фераш, заместник-кметът на Бургас Йорданка Ананиева, Зорница Стойкова – представител на културен център „Камойнш” и Деница Александрова – преподавател по португалски език в двете училища през новата учебна година.
Ученици от ГРЕ „Г.С.Раковски“ бяха подготвили забавна програма и изненадаха гостите с танци и песни на португалски език. Освен положителни емоции, присъстващите получиха и подаръци, предоставени от посолството на Бразилия.
Всички желаещи ще могат да посетят изложбата в библиотеката до средата на месец май.
Събитието се организира от ГРЕ „Г.С.Раковски“, ГПАЕ „Гео Милев“ и РБ „Пейо Яворов“, с подкрепата на Културен център „Камойнш” – София и Посолствата на Португалия и Бразилия.

Снимки от събитието може да видите тук.