Европейско изложение за образовение в чужбина „Отворени врати“

Spread the love

Кандидатстудентската кампания за 2015 започва още на 21 септември 2014

От 21 до 29 септември ще се проведе двадесетото „Европейско изложение отворени врати за образование в чужбина”. Изложението е насочено към всички кандидат – студенти и има за цел да даде цялостна информация за най – перспективните специалности и реномирани университети в Европа и Америка, както и да срещне младите хора със специалисти и представители на чуждестранни университети.

Тази година изложението, „Отворени врати за образование в чужбина”, ще посети четири от най – големите и важни административни центрове в България. Целта на организаторите от образователна институция „Дарби” е да даде възможност на повече младежи и техните родители да получат професионални консултации и информация на място.
Програмата на изложението включва посещение на:

–    21 и 22 септември 2014г. – пл. „Св.Неделя“ 4, София от 11.00ч до 18.00ч
–    27 септември 2014г. – хотел „Аква”, Бургас от 11.00ч до 17.00ч
–    28 септември 2014г. – хотел „Димят”, Варна от 11.00ч до 18.00ч
–    29 септември 2014г. – читалище „Съгласие”, Плевен от 14.00ч до 18.00ч

Регистрация на изложението можете да си направите ТУК

Освен срещи и безплатни консултации, посетителите ще могат да подадат документите си на място, както и да посетят специално организираните семинари и презентации, насочени към по – добрата кариерна ориентация на младите хора.
Целта на изложението ”Отворени врати за образование в чужбина” е да информира отговорно и в детайли за възможните варианти за академична кариера в различни държави от Европа и Америка за:

•    сроковете за кандидатстване по различни специалности и университети;
•    разнообразието от стипендии за бакалавърски и магистърски програми;
•    финансовите условия за обучение в чужбина;
•  задължителните сертификати за владеене на чужд език, които трябва да притежава кандидат-студентът;

Както всяка година, така и на това изложение ще се провеждат преки срещи с оторизирани представители на елитни западни университети.

В помощ на родители и кандидат-студенти на изложението ще бъде предложена богата съпътстваща програма от практически семинари и презентации, които са напълно безплатни. Семинарите запознават с това как да бъде подготвено мотивационно писмо или да се подготви портфолио в процеса на подготовка на документите за кандидатстване, както и какви са.

Всеки посетител на Изложението може да направи за себе си пробен ДАРБИ Кариерен тест на място, а с предварително записване да си направи и пълна кариерна ориентация. Този тест се отнася единствено до персоналните способности на кандидат-студента и е изцяло в улеснение на бъдещия му избор на професия, която да го удовлетворява. Кариерният тест на „Дарби” разкрива личностните характеристики и посочва най-благоприятните професионални перспективи чрез серия от ситуационни въпроси. Ако честно маркирате вариантите, които най-точно Ви описват ще получите реалистичен портрет на собствената си личност.