Европейско изложение за образовение в чужбина „Отворени врати“

Кандидатстудентската кампания за 2015 започва още на 21 септември 2014

От 21 до 29 септември ще се проведе двадесетото „Европейско изложение отворени врати за образование в чужбина”. Изложението е насочено към всички кандидат – студенти и има за цел да даде цялостна информация за най – перспективните специалности и реномирани университети в Европа и Америка, както и да срещне младите хора със специалисти и представители на чуждестранни университети.

Тази година изложението, „Отворени врати за образование в чужбина”, ще посети четири от най – големите и важни административни центрове в България. Целта на организаторите от образователна институция „Дарби” е да даде възможност на повече младежи и техните родители да получат професионални консултации и информация на място.
Програмата на изложението включва посещение на:

–    21 и 22 септември 2014г. – пл. „Св.Неделя“ 4, София от 11.00ч до 18.00ч
–    27 септември 2014г. – хотел „Аква”, Бургас от 11.00ч до 17.00ч
–    28 септември 2014г. – хотел „Димят”, Варна от 11.00ч до 18.00ч
–    29 септември 2014г. – читалище „Съгласие”, Плевен от 14.00ч до 18.00ч

Регистрация на изложението можете да си направите ТУК

Освен срещи и безплатни консултации, посетителите ще могат да подадат документите си на място, както и да посетят специално организираните семинари и презентации, насочени към по – добрата кариерна ориентация на младите хора.
Целта на изложението ”Отворени врати за образование в чужбина” е да информира отговорно и в детайли за възможните варианти за академична кариера в различни държави от Европа и Америка за:

•    сроковете за кандидатстване по различни специалности и университети;
•    разнообразието от стипендии за бакалавърски и магистърски програми;
•    финансовите условия за обучение в чужбина;
•  задължителните сертификати за владеене на чужд език, които трябва да притежава кандидат-студентът;

Както всяка година, така и на това изложение ще се провеждат преки срещи с оторизирани представители на елитни западни университети.

В помощ на родители и кандидат-студенти на изложението ще бъде предложена богата съпътстваща програма от практически семинари и презентации, които са напълно безплатни. Семинарите запознават с това как да бъде подготвено мотивационно писмо или да се подготви портфолио в процеса на подготовка на документите за кандидатстване, както и какви са.

Всеки посетител на Изложението може да направи за себе си пробен ДАРБИ Кариерен тест на място, а с предварително записване да си направи и пълна кариерна ориентация. Този тест се отнася единствено до персоналните способности на кандидат-студента и е изцяло в улеснение на бъдещия му избор на професия, която да го удовлетворява. Кариерният тест на „Дарби” разкрива личностните характеристики и посочва най-благоприятните професионални перспективи чрез серия от ситуационни въпроси. Ако честно маркирате вариантите, които най-точно Ви описват ще получите реалистичен портрет на собствената си личност.