Международен франкофонски фестивал „Солей“ в гр.Созопол

Spread the love

Учениците от ГРЕ „Г.С.Раковски“ взривиха публиката на международния франкофонски фестивал „Солей“ в гр .Созопол с изпълнението си на театралната постановка „Крадецът“ и песните на Райна Георгиева,Доника Стратиева и Мила Станчева.
Пред посланиците на Белгия, Ливан, Мароко, преподаватели от СУ „Климент Охридски“, известни български музиканти и артисти,както и пред много туристи и граждани на гр.Созопол,учениците от френските паралелки представиха пиесата, с която се явиха на международния фестивал за ученически театър на френски език през м.април в Стара Загора и спечелиха 3то място и бронзова маска.
Професионалните изпълнения на френски песни от Райна, Доника и Мила получиха овациите на публиката и предложение от организаторите за запис в БНТ и участие в предаването 12 х3 на 08.06,неделя.
Франкофонския фестивал „Солей“ се организира за четвърти пореден път под патронажа на Кмета на гр.Созопол,г-н Панайот Рейзи и представя културата на страните от франкофонската общност, към която се числи и България.

Репортаж за откриване на фестивала в БНТ може да видите тук.

??????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????????????????????????????????????