ФРАНКОФОНИЯ 2014

Spread the love

ФРАНКОФОНИЯ  2014

 

На 14 февруари ще се проведе първи кръг на Конкурса по превод, организиран от Френския Културен Институт и издателство Колибри. В конкурса ще участват ученици от 10, 11 и 12 клас. Те ще трябва да преведат откъси от новели и една поема. Най-добрите преводи ще бъдат включени в сборник, който издателство Колибри ще издаде.

В началото на месец март учениците от 8 до 12 клас ще могат да участват в Маратон по писане.

На 19 март  ученици от 11 и 12 клас ще участват в конкурса Златното перо.

На 20 март в град Варна ще се проведе финалния етап на конкурса Предизвикателството да четем. В него участие ще вземат ученици от 9 и 10 клас.

На 21 март, г-жа Дебор, автор на литература за деца и юноши, ще посети ГРЕ „Г.С.Раковски” и ще се срещне с ученици от френските паралелки. Г-жа Дебор е автор на една от книгите, които учениците ще  трябва да прочетат в рамките на конкурса Предизвикателството да четем. Френската писателка ще бъде и един от членовете на журито по време на финалния етап на конкурса.

През месец март ще се проведе 7-то издание на Франкофонското рали. Тази година в него ще вземат участие учениците от 8 клас.

От 11 до 13 април театралната трупа на френски език ще участва в Международния фестивал на ученическия франкофонски театър, който ще се проведе в гр. Стара Загора.